• Objavljeno

LG 55VH7E-A – video zid za savršeno korisničko iskustvo

Upoznajte model koji donosi izuzetno uzak bezel i pametnu signage platformu.

LG 55VH7E-A je video zid čiji bezel iznosi samo 0,9 mm. Opremljen je smart signage platformom, a osim self-playing funkcije, cela serija ima sposobnost multitaskinga, zahvaljujući čemu predstavlja savršen alat za podizanje svesti o brendu, povećanje poseta prodavnicama i podsticanju kupaca da učestvuju u priči brenda njegovih korisnika.

Ključne karakteristike ovog video zida su:

  • Osvetljenje: 700 cd/m²
  • Bezel: 0,9 mm
  • Dubina: 86,5 mm
  • Interfejs: HDMI(2)/DP/DVI-D/USB 2.0/RS232C/ RJ45/Audio/ IR
  • Veličine: 55 i 49 inča

Zahvaljujući pomenutom bezelu od 0,9 mm i BtB-u (bezel to bezel) od 1,8 mm, LG 55VH7E-A, ali i cela VH7E serija kojoj pripada, donose minimalnu bezel interferenciju, što rezultuje celovitosti sadržaja koji se prikazuje na ekranima. Algoritam za poboljšanje slike utiče na smanjenje rastojanja između pojedinačnih ekrana, što poboljšava iskustvo gledanja.

performanse i skalabilnost

Ugao gledanja

Pošto su veliki ekrani obično pozicionirani iznad nivoa ljudskog oka, uniformnost slike koja se prikazuje je primarni izazov svih video zidova. Zato je ugao posmatranja koji ima 55VH7E-A dovoljno velik, da osigurava prikazivanje živopisnih boja na ekranu, bez ikakvih distorzija.

LP IPS tehnologija već je poznata po tome što obezbeđuje bolju kontrolu tečnih kristala, što za posledicu ima to da se ekran može posmatrati iz bilo kog ugla. Tako ova serija, odnosno model, brže privlači pažnju svojim autentičnim bojama, bez obzira na poziciju posmatranja.

Smart signage platforma

Zahvaljujući ugrađenim SoC i webOS smart signage platformama, 55VH7E-A model može istovremeno obavljati više zadataka, bez potrebe za media playerom. Pošto webOS podržava HTML5 i nudi SDK (Soft Development Kit), sistem integratori sa lakoćom mogu koristiti.

Putem web aplikacija, moguće je puštati četiri različita videa istovremeno, kao i koristiti opcije efekta animacije, kao što su skaliranje ili rotacija. To se postiže upotrebom CSS (Cascading Style Sheets) tranzicionih efekata, a dostupan je i straming u realnom vremenu, zahvaljujući čemu se sadržaj može fleksibilno raspoređivati i organizovati.

Korisnički interfejs

55VH7E-A donosi user-friendly interfejs, sa strukturom menija koja je optimizovana za komercijalnu upotrebu. Zahvaljujući tome, pristup mu je pojednostavljen, kroz grupisanje sličnih funkcija i intuitivniji GUI (Graphic User Interface), za udobniju i efikasniju upotrebu u poslovnom okruženju.

GUI portrait orientation

U zavisnosti od sadržaja koji se prikazuje, temperatura boja ekrana se lako može podešavati putem daljinskog upravljača.

Detaljne tehničke specifikacije možete pogledati ovde.