• Objavljeno

Claypaky K-EYE – PLASA AWARD dobitnik, a evo i zašto

Plasa nagrada za inovativnost pripala je K-EYE HCR K-20 modelu Claypaky-ja i dolazi kao potvrda svega onoga čemu ovaj italijanski brend teži

Reč je o prestižnoj nagradi koja se dodeljuje za najrenomiranije proizvode u oblasti rasvetne industrije. O njoj odlučuje žiri sastavljen od profesionalaca u ovoj oblasti, koji pažljivo analiziraju proizvode i pronalaze one koji zadovoljavaju njihove kriterijume, pri čemu je fokus na inovativnosti. S obzirom da je baš inovativnost jedna od ključnih vrednosti Claypaky brenda, onda nije iznenađujuće što je baš njihov proizvod dobio ovu nagradu.

cp2Pio Nahum, CEO Claypaky kompanije, sa velikim zadovoljstvom je primio ovu nagradu, i podsetio na ideju koja stoji iza ovog proizvoda: „Godinama, naši najzahtevniji kupci osećali su potrebu za rasvetom koja će se razlikovati od ostalih rešenja ne toliko po broju uređaja koji pružaju specijalne efekte, već po kvalitetu svetla koje taj uređaj daje. To je parametar koji je veoma teško definisati, pošto je povezan sa percepcijom: on je suma mnogih faktora kao što su uniformnost difuzije, temperatura boje, kontrola boje i, najvažnije, visok indeks renderinga boja. Kako bismo zadovoljili ove zahteve, Claypaky i Osram su razvili tehnologiju pod nazivom HCR i koristili je za K-EYE proizvode.

K-EYE HCR je wash reflektor sa LED svetlosnim izvorom, sa modulom od šest čipova – po jedan za različite boje: osim tri klasična (crvena, zelena i plava boja), Claypaky je dodao i boju ćilibra, tirkiznoplavu i svetlozelenu. Zahvaljujući tome, postignut je veoma širok raspon boja, sa izvrsnom pokrivenošću spektra.

Osim LED svetlosnog izvora koji je srce ovog sistema, tu je i njegov mozak: novi, sofisticirani softverski algoritam koji kontroliše sve njegove funkcije. Osvetljaj koje obezbeđuje K-EYE je veoma visokog kvaliteta, uz CRI koji dostiže vrednosti do sada nedostižne sa LED tehnologijom: tipične CRI vrednosti su od 97 do 99. Ranije ih je bilo moguće postići samo uz tradicionalne izvore svetla.

Napredna HCR tehnologija dostupna je u sledećim proizvodima:

  • K-EYE HCR K20: moving head wash light, 37 LED modula, 750 VA, 11,000 lm
  • K-EYE HCR K10: moving head wash light, 19 LED modula, 450 VA, 5,500 lm
  • K-EYE HCR S20: statični wash light, 32 LED modula, 500 VA (tilt podesiv preko 210°)
  • K-EYE HCR K10: statični wash light, 17 LED modula, 300 VA (tilt podesiv preko 210°)

claypakykeyehcr

K-EYE HCR je pogodan za zadovoljenje svih profesionalnih rasvetnih potreba gde postoje zahtevi sa svetlinom, širokim opsegom boja i visokim CRI-jem, što se posebno odnosi na pozorišta, televizijske studije, showroomove, izložbe i modne revije.

Tako je Pio Nahum dobijanje ove nagrade zaokružio rečima: „Na zahtev cele kompanije, želeo bih da čestitam kompletnom timu za istraživanje i razvoj, zato što su kreirali pobednički proizvod, čime je nagrađen zajednički trud Claypakyja i naših kolega iz Osrama.